Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto
Dinç:Yaşadığımız Evi Korumalıyız

Dinç:Yaşadığımız Evi Korumalıyız

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve TÜBİTAK İşbirliği ile “ Medeniyet ve Hoşgörü Başkenti Konya’da Ekoloji Temelli Doğal Eğitim” projesi kapsamında Karapınar’a bir gezi düzenlendi.

16.07.2012 / 10:17


Necmettin Erbakan Üniversitesi ve TÜBİTAK İşbirliği ile “ Medeniyet ve Hoşgörü Başkenti Konya’da Ekoloji Temelli Doğal Eğitim” projesi kapsamında Karapınar’a bir gezi düzenlendi.



Türkiye’nin farklı İllerinden ve Üniversitelerinden doktora, yüksek lisans, lisans yapan öğrencileri, Öğretmenler ve bazı kamu çalışanları 20’si eğitimci ve 40 katılımcı ile birlikte toplam 60 kişi Karapınar’a gelerek Erozyon Önleme sahası, obruklar, Meke gölü, Acıgöl ve diğer tarihi ve doğal güzellikleri gezdiler.



Proje koordinatörü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Rehberliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, “Projenin amacının Konya ve İlçelerinin tarihi, coğrafi, kültürel ve ekolojik özelliklerinin ortaya konulması ve bu edinilen veriler ve bilgilerin katılımcılar buradan ayrıldıkları zaman kendi bölgelerinde bu projeyi ve gezdikleri yerleri çevrelerine de tanıtmış olacaklardır. Çevre bilinci ve çevreye karşı duyarlı bireyler olmalarını da sağlamaktır.



Karapınar yöresi isim bizim projemiz için özel bir coğrafi park veya jeo park konumundadır. Obrukları, Meke Krateri, Acıgöl, Meyil ve Çıralı gölleri ile çölümsü alanlarıyla, erozyon önleme sahası ile Atış poligonu ve son yıllarda enerji üssü olma durumuyla önemli bir alandır.”dedi



Yrdm Dç Dr,” Yaşayacak başka bir gezegenimiz yani evimiz olmadığına göre bu evimizi korumalı ve kollamalıyız hepimiz aynı gemideyiz ve maalesef gemimiz sürekli su almakta, dolayısıyla insanlığın doğa için bir şeyler yapma vakti geldi de geçiyor bile. Bize emanet edilen bu coğrafya ile bir ömür geçirmek zorundayız. Bu açıdan sorumluluğumuz çok fazla. İşte biz de bu bilinçle, bu projeyi hazırlamaya karar verdik. Toplam 59 kişilik ekibimiz Konya ilimizin coğrafi, tarihi, kültürel ve ekolojik özelliklerini, akşamları teorik dersler gündüzleri ise arazi çalışmaları şeklinde yerinde gerçekleştirecektir” diye konuştu.



Etkinlikte, Marmara Üniversitesi Coğrafya Fiziki Bölüm Başkanı Ali Selçuk Biricik, 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve TÜBİTAK gözlemcisi Prof. Dr. Süleyman Başlar, Karabük Üniversitesi. Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kaya, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Keçeli, yine aynı üniversiteden Yrd. Doç. Dr. Tarkan Yorulmaz ve Karapınar Belediye Başkan Yardımcısı Duran Karagöze yer aldı.



Kafileye Karapınar Belediyesi tarafından yemek ikram edildi.


Etiketler:
Bu 3690
YAZARLAR